Natuurboerderij De Waterster

Welkom op de website van Natuurboerderij De Waterster in Wateringen. Op deze website leest u o.a. alles over de kinderboerderij en de dieren, de activiteiten die wij organiseren en de laatste nieuwsberichten. Wij hopen u en jou regelmatig op onze boerderij te mogen begroeten!

De kinderboerderij krijgt vanuit de gemeente een kleine subsidie, maar is daarnaast grotendeels afhankelijk van sponsoren en donateurs. Een kinderboerderij kost veel geld, denk daarbij aan de kosten voor het voer, de dierenarts, het onderhoud van de dierenhokken en hekwerk etc.

Voor diverse projecten zijn wij op zoek naar financiering. Dan moet men bijvoorbeeld denken aan de jaarlijks terugkerende opknap- en schilderbeurten, werkkleding voor onze vrijwilligers, het organiseren van activiteiten voor kinderen, lesmaterialen voor lessen aan schoolklassen/BSO en vervanging van materialen. Er is altijd wel iets waar we graag financieel meer aandacht aan zouden geven. Wilt u ons via uw bedrijf periodiek sponsoren of een eenmalige donatie geven? Wij zijn u daarvoor heel dankbaar.

Sponsoring in goederen
Heeft u niet de mogelijkheid om ons financieel te sponsoren maar wilt u toch een bijdrage leveren? Wij hebben soms ook bepaalde materialen nodig en vinden het fijn om met u te overleggen wat u voor ons zou kunnen betekenen.

Ook stellen wij het op prijs als u zelf met idee├źn komt. We bespreken dan graag met u het nut en de mogelijkheden.

Wij zijn u erg dankbaar voor uw bijdrage. Indien u er geen bezwaar tegen heeft vermelden wij uw bedrijfsnaam, bedrijfsactiviteit en sponsorship op onze website als blijk van waardering. Ook andere vermeldingsvormen zijn in overleg mogelijk.

Stichting De Waterster is erkend als ANBI. Dit betekent dat het door de belastingdienst als 'algemeen nut beogende instelling' is aangewezen. Schenkers aan de kinderboerderij kunnen hierdoor gebruik maken van fiscale voordelen:
- Een ANBI hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt in het kader van het algemeen belang.
- Uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld voor het recht van de schenking.
- Als een instelling door de Belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij onze de dieren!

Dit is Wendy, geboren in 1990.

Dit is Pip.

En dit is Knor. Knor woont samen met Pip op de boerderij.


Dit is Rosie. Rosie is een witte melkgeit, ze is geboren op 7 april 2019.


Dit zijn onze Toggenburger geiten. Candy (de voorste op de foto) is geboren op 23 maart 2014 en Bianca (zij staat achter Candy) op 29 april 2016.


Adriana is een dwerggeitje en geboren op 12 mei 2019

Joshua is een bonte melkgeit en geboren op 19 maart 2019

Dit is onze trotse pauw

We hebben ook kalkoenen (en uiteraard ook kippen) op de boerderij.

Konijnen mogen natuurlijk ook niet ontbreken op de boerderij

En last but not least: de cavia's.