Kinderboerderij De Waterster

Welkom op de website van Kinderboerderij De Waterster in Wateringen.

Op deze website leest u o.a. alles over de kinderboerderij en de dieren,
de activiteiten die wij organiseren en de laatste nieuwsberichten.
Wij hopen u en jou regelmatig op onze boerderij te mogen begroeten!

Dier van de maand

Deze keer staan Pip en Knor in het zonnetje!

Pip is in 2016 aan ons geschonken toen zij acht weken oud was. Knor is sinds 2018 bij ons op de boerderij. Omdat destijds het maatje van Knor was overleden, is Knor gaan ‘daten’ met andere varkens om zo een mooi nieuw sociaal leven op te bouwen. Bij de eerste date was er direct al een match en Knor is eigenlijk nooit meer weggegaan!

Varkens zijn van nature erg sociale beesten en houden van elkaars gezelschap. Over het algemeen gaan Pip en Knor gezellig en gemoedelijk met elkaar om, maar ze kunnen zo af en toe ook best ruzie maken…

Pip heeft over het algemeen een heel vriendelijk karakter en laat zich graag aaien, behalve in haar maandelijkse periode. Bij gebrek aan een man gaat hun kinderwens niet in vervulling en zijn daardoor twee dagen flink chagrijnig. Knor is eveneens een goedaardig lief varkentje, maar is wat zenuwachtiger van aard. Waar Pip blijft staan voor een aai of wat snuffelt uit nieuwgierigheid, blijft Knor vaak uit de buurt of loopt weg. Als dat gebeurt, ga dan niet achter Knor aan dan. Door contact te mijden geeft ze aan dat ze er geen zin in heeft.

Pip en Knor zijn echte wroeters. Het meeste wat ze lekker vinden, bevindt zich onder de grond. Ze hebben een goed ontwikkelde bek. Let maar eens goed op de onderkaak bij Pip en Knor: de voorkant functioneert als een schep.

Bij kou, winderig weer of regen zitten ze lekker in hun hok en liggen ze lekker warm tegen elkaar aan. Als ze gaan slapen, gooien ze al het hooi en stro op een hoop en duiken ze er lekker in. Pip en Knor (vooral) zijn ook echte snurkers. Let maar eens op vooral in de winter als je langs hun hok loopt. Dan slapen ze namelijk erg veel. Ook op de dag. Vandaar de term lui varken, en geef ze eens ongelijk.

Wist je dat Pip en Knor hun ontlasting maar op 1 plek doen? Namelijk achter in de hoek op het zand naast het verblijf van Wendy. In hun hok vind je niets. Varkens zijn best wel schoon op zichzelf. De term vies varken is eigenlijk ook onterecht!

Wil je ze snel (weer) in het echt zien? Kom gezellig langs!