Kinderboerderij de Waterster Wateringen

💚🗓 DIER VAN DE MAAND 🗓💚

Op de boerderij hebben we 2 poezen: Erika en Casper. Ze zijn allebei zwart, maar zijn geen familie van elkaar. Ze zijn in de orde van 11 - 13 jaar, dus best wel op leeftijd. Helaas weten we hun precieze leeftijd niet.

We hebben de poezen voor de gezelligheid, maar ook vanwege de muizen. De aanwezigheid van een poes of kat zorgt er meestal al voor dat de muizen een klein beetje op afstand blijven. Daarnaast jaagt een kat ook op muizen, tenminste dat is de bedoeling..

Beide poezen hebben een uitgesproken karakter, wat zich laat vertalen in hun uitdrukking. Ze zijn beide zwart. De een schijnt wel ergens een grijs plekje te hebben en de ander niet, maar het grootste verschil zie je duidelijk in hun uitdrukking en gedrag.

Erika is de poes en eigenlijk ook de 'baas' over het terrein als de pauwen er niet rondlopen. Ja, er is altijd baas boven baas en eigenlijk zijn dat de pauwen, en dan vooral de haan, de grote baas op het terrein wat betreft de 'kleinere' dieren.

Casper en Erika lopen altijd om of gaan de pauwen uit de weg. Maar s' avonds of rond de schemering gaan de pauwen de boom in en is het rijk voor de katten.

Erika

Casper