Kinderboerderij de Waterster Wateringen


NL Doet - zaterdag 11 maart

Kinderboerderij de Waterster heeft zich opgegeven voor NL Doet op zaterdag 11 maart.
Vind je het leuk om ook mee te doen met NL Doet, geef je dan op via onderstaande inschrijfformulier
.
Je helpt hiermee de kinderboerderij op te knappen en lentefris te maken.....

https://www.nldoet.nl/activiteit/schoonmaken-van-het-gebouw

Nieuwe pony


Op de kinderboerderij is een nieuwe pony gekomen.

Het is een shetland pony genaamd ODILIA van de Stationshoeve. Geboren op 15 mei 2022. We hopen dat veel bezoekers deze pony komen aaien, want ze is heel vriendelijk en mak!
Schapen en geiten nieuws

Alle lammeren zijn al volwassen. Ze kunnen bewonderd worden op onze kinderboerderij.

De bok heeft zijn werk goed gedaan. In het voorjaar kunnen we weer lammetjes verwachten.
Burendag

Op 24 september hebben we burendag gehouden. De naaste buurtjes van de kinderboerderij waren uitgenodigd. De kaartjes hadden we ontvangen van de burendagpakket van Oranje Fonds. Er waren ca 50 buurtjes en andere belangstellende aanwezig. Onze Koen heeft pannenkoeken gebakken waar gretig gebruik werd gemaakt!

Het burendagpakket bevat koffie van DE, bekertjes en kleurplaten. De slingers en banner hebben we opgehangen. De aanwezigen vonden het een geslaagde dag.


Nieuwe egeltjes


Op de kinderboerderij zijn twee egeltjes gekomen. Helaas kan niemand ze nog niet zien want ze houden nu hun winterslaap!

Ze slapen in de hooischuur.Bijenhoning en -tinctuur

Heel blij zijn wij met de komst van een aantal bijenkasten. Onze imkers Jan en Edith verzorgen deze bijen(kasten). De bijen voelen zich zeer welkom op onze kinderboerderij.

Er is daarom ook honing te koop op onze kinderboerderij. Momenteel is het tijdelijk uitverkocht! In het voorjaar is er weer nieuwe honing!
Volg onze sociale media om op de hoogte te blijven! Of kom even langs om te informeren.

Ook is er Propolistinctuur te koop; rechtstreeks uit de bijenkast. Dit is een donkerbruine substantie met een 100% natuurlijke oorsprong. Deze tinctuur beschermt tegen micro-organismen, bacteriën en virussen. Dit is een populair voedingssuplement voor de mens. Kom kijken.....test


Kaarsen en handcreme


Bijenkaarsen kunnen gekocht worden bij de kinderboerderij Ze zijn zelf gemaakt door een vrijwilligster met hedendaagse vormen. Brandend ruikt men de bijenwas.

Nieuw is de biologische bijen handcreme.
Ingredënten: bijenwas, kokosolie, olijfolie, propolis,
vitamine E. Werkt ontstekingsremmend die de geïrriteerde en rode huid kalmeert. Kom kopen..... en geniet van vochtinbrengende creme.

Wij vinden het altijd leuk als je ons komt bezoeken!